Zakaj nosečniško fotografiranje

Nosečniško fotografiranje je lep način, kako v večnost ujeti veselje in pričakovanje novega življenja. Kot fotograf se veselim dokumentiranja tega posebnega obdobja v življenju bodoče mamice. Rad fotografiram in s tem v fotografijah ohranjam spomine, ki jih bodo člani bodoče družine občudovali še mnogo let. Fotografije bodo služile obujanju spominov na neverjetno potovanje skozi materinstvo.
Ob dejstvu, da je nosečnost že sama po sebi zelo obremenjujoča in stresna, je še kako pomembno udobno okolje in kar se da sproščeno vzdušje, če želimo dobiti sproščene in razigrane fotografije.


Na kaj morete biti pozorni?

Za dobro nosečniško fotografiranje so ključni tudi stiling in izbira lokacije. Izbira oblačil je pomembna, saj se mora bodoča mamica počutiti udobno. Z izbiro barv vpliva na to ali bodo fotografije bolj igrive, ali pa bodo izpadle bolj resno. Pri izbiri same lokacije sodelujemo s strankami in na ta način pripomoremo k temu da dobijo fotografije, kakršne si je bodoča mamica zamislila. Ne glede na to, ali imajo raje fotografiranje na prostem ali bolj studijsko notranjo postavitev, z veseljem ustrežem njihovim željam.
Ko gre za oblačila, vedno priporočam izbiro oblačil, v katerih se bodoča mamica počuti lepo in udobno. Mehke, tekoče tkanine in bolj nevtralne barve so primerne za nosečniško fotografijo, saj ustvarijo nežen in eterični pridih. Dodatki, kot so cvetlične krone ali nežen nakit, lahko dodajo slikam tudi pridih razigranosti.
Ena od stvari, ki mi je najbolj všeč pri nosečniški fotografiji, je priložnost, da pokažem povezavo med mamo in še ne rojenim otrokom. Ne glede na to, ali gre za nežen trenutek med bodočo mamico in njenim partnerjem ali za igrivo interakcijo s starejšimi brati in sestrami, te fotografije ujamejo ljubezen in vznemirjenje, ki ga prinaša dobrodošlica novemu življenju na svetu.
Skratka, nosečniška fotografija je čudovit način za praznovanje čudeža nastajanja novega življenja. Z ustvarjanjem sproščenega vzdušja ter posvečanjem pozornosti slogu in podrobnostim lahko fotografi posnamemo čudovite fotografije, ki jih bodo bodoči starši zelo cenili. V čast mi je, da lahko dokumentiram tako poseben čas v življenju ženske. Hvaležen sem, da lahko to počnem s svojim delom kot fotograf.

Ker o našem delu največ povedo fotografije vaju vabim, da si fotografije ogledata v galeriji Nosečniško fotografiranje

Fotograf  Samo Trebižan

T: 041-631-273

E: info@nafotografiji.si

FB: Fotografija Samo Trebižan