Predporočno fotografiranje, ki ga po navadi naredimo nekaj mesecev pred poroko, je iz dneva v dan bolj priljubljeno med pari, ki se odpravljajo na ta pomemben korak na skupni življenjski poti.

Zakaj predporočno fotografiranje

Predporočno fotografiranje predstavlja najboljši način za spoznavanje med parom in poročnim fotografom ter njegovim načinom dela. To kasneje pripomore k lažjemu in manj stresnemu fotografiranju na sam poročni dan. V že tako napetem vzdušju poročnega dne, ko je vsaka minuta pomembna lahko hitreje dobimo lepše in bolj sproščene fotografije. Poleg fotografa in njegovega dela pa par na tem fotografiranju preizkusi različne poze in postavitve, kar še dodatno pripomore k sproščenosti, na dan poroke.

Predporočno fotografiranje ni samo priložnost za spoznavanje z načinom dela fotografa, ampak na njem par dobi tudi čudovite romantične fotografije v kar najbolj sproščenem vzdušju. K sproščenosti prispeva:

  • termin fotografiranja, ki je še precej oddaljen od poroke,
  • neformalna oblačila bolj sproščena frizura in makeup in
  • manj prisotnih ljudi kot na poročni dan…

Par si lahko po lastni presoji izbere lokacijo, ki jima je pri srcu, ali tako ki ima zanju poseben pomen, kot so travnik, gozd ali pa kraj kjer sta se spoznala in na ta način naredita kar najlepše spomine, ki jih bosta ob pregledovanju fotografij lahko vedno podoživljala. Fotografije, ki jih na predporočnem fotografiranju naredimo lahko uporabita tudi pri oblikovanju vabil za vajino poroko.

Na kaj morata biti pozorna ko načrtujeta fotografiranje

Ko načrtujeta predporočno fotografiranje je najpomembnejše, da se s fotografom pogovorite o vajinih željah in tako naredite fotografije, ki si jih vidva želita. Prej omenjeno pripomore k hitrejšemu in bolj tekočemu delu na samem fotografiranju in posledično večjemu izboru lepih fotografij.

Če povzamemo, je predporočno fotografiranje dobra priložnost, da v fotografije ujamemo nekaj čudovitih romantičnih trenutkov dveh zaljubljenih oseb pred njunim najpomembnejšim dnem. Paru omogoči, da postaneta bolj sproščena pred fotoaparatom in preizkusita lahko različne poze in lokacije. Na ta način dobita čudovite fotografije, ki jih skupaj ustvarimo v bolj sproščenem vzdušju. S pravim fotografom in nekaj planiranja je lahko predporočno fotografiranje resnično nepozabna izkušnja, ki par obogati z novimi spomini.  Le te bosta lahko občudovala celo življenje.

Ker o mojem delu največ povedo fotografije vaju vabim, da si fotografije ogledata v galeriji Poročni fotograf

Poročni fotograf  Samo Trebižan

T: 041-631-273

E: info@nafotografiji.si

FB: Fotografija Samo Trebižan